Woninganalyse Huisanalyse

Dreams Work Woninganalyse

Niet voor niets zijn er zoveel huizen- en interieurprogramma’s op tv tegenwoordig: we willen allemaal uitdrukking geven aan onszelf en het beste uit ons leven halen.

Een huis staat namelijk symbool voor jou en medebewoners. Ofwel: je woning zegt wat over jouw innerlijk en de staat van je relaties.
Wanneer hier iets niet lekker loopt, kun je natuurlijk in therapie. Als een verlengde van zo’n therapie, of mogelijk in plaats hiervan, kun je aan de hand van de woning-analyse al veel dingen zelf aanpakken.

Waar moet je aan denken?

Hoe is je woonkamer bijvoorbeeld ingericht? Is er genoeg zitplek voor iedereen, is er samenhang in het meubilair, vormt de sfeer een uitnodiging om gezellig samen te komen?

En is je keuken opgeruimd en inspirerend, zodat er elke dag wat nieuws gemaakt kan worden? Wanneer keukenblad en -kastjes erg vol staan, vindt er stagnatie plaats -zowel wat betreft het eten als het creëren van nieuwe dingen. Je geestelijke input en output komt in het geding.

Is de slaapkamer in harmonie, is deze behaaglijk en naar ieders smaak? Of komen bepaalde dromen niet aan bod en wordt de ziel niet gevoed en uitgedaagd?

De kelder staat voor je verleden, je ongeziene kanten; de zolder voor je toekomstdromen, je helderheid van geest.

Hoe is de staat van je ramen, je deuren, je vloeren, het dak en de plafonds? Kun je lekker zitten in de tuin? Past er nog wat bij in de schuur? Is er veel lawaai van buiten, of inkijk van de buren?.

Ruimtes en woningonderdelen

Al deze ruimtes en woningonderdelen staan symbool voor en vertellen ons verhaal.

Het kan dat je er niet toe komt om op te ruimen of de boel in een nieuw verfje te zetten; wat is het dat je tegenhoudt? Waarom krijg je jullie smaken niet gematcht? Komt er niet genoeg bezoek, of lopen mensen juist de deur plat bij je? Hoe kan het dat je je misschien niet thuis voelt in je eigen huis, of zelfs een hekel aan bepaalde ruimtes hebt? Misschien wil het huis je maar niet eigen worden?
Woninganalyse Birgit Soubiers

Vervolg woninganalyse

Een analyse kan ingezet worden ter verdieping van een (relatie-)therapie. Er kan ook wat loskomen naar aanleiding van de analyse, iets waarvan je je niet bewust was. Bij de analyse zit standaard één gesprek, maak daar vooral gebruik van.

Mocht je behoefte hebben aan vervolggesprekken, dan kun je dat aangeven.


Stuur voor de tarieven en meer informatie gerust een mail.

Bedrijfsanalyse

De werkomgeving spreekt voor de staat van je bedrijf.

Waar zit de kracht, waar zit de zwakte? Welke indruk geeft je winkel, café, werkplaats of kantoor bij een buitenstaander? Waar hoopt zich teveel achterstalligs op, wat heeft niet genoeg of juist wat veel ruimte, hoe zit je of zitten jullie er zelf bij?

Een bedrijfsanalyse maakt je bewust van wat de buitenwereld ziet (denk aan klanten/gasten/cliënten). Ook komen collega’s aan het woord over wat hun opvalt aan hun werkplek.
Bedrijfsanalyse Birgit Soubiers

Verbetervoorstellen bedrijf

Naar aanleiding van een rapport gaan we samen zitten om een aantal verbetervoorstellen te implementeren. Soms is dit lastiger dan gedacht, omdat hier bijvoorbeeld beperkende gedachten dwarszitten. Die kunnen we aanvliegen middels coachingsgesprekken.

Het doel is jouw bedrijf zo efficiënt en vooral ook prettig mogelijk te maken, opdat mensen er graag komen en even graag werken.

Een bedrijfsanalyse is een verhelderende, interessante en vooral ook doeltreffende manier van je bedrijf nog beter leren kennen en managen.


Stuur voor de tarieven en meer informatie gerust een mail.