Woninganalyse Huisanalyse

Dreams Work Woninganalyse


Niet voor niets zijn er zoveel huizen- en interieurprogramma’s op tv tegenwoordig: we willen allemaal uitdrukking geven aan onszelf en het beste uit ons leven halen.

Een huis staat namelijk symbool voor jou en medebewoners. Ofwel: je woning zegt wat over jouw innerlijk en de staat van je relaties.

Wanneer hier iets niet lekker loopt, kun je natuurlijk in therapie. Als een verlengde van zo’n therapie, of mogelijk in plaats hiervan, kun je aan de hand van de woning-analyse al veel dingen zelf aanpakken.


 

Waar moet je aan denken?


Hoe is je woonkamer bijvoorbeeld ingericht? Is er genoeg zitplek voor iedereen, is er samenhang in het meubilair, vormt de sfeer een uitnodiging om gezellig samen te komen?

En is je keuken opgeruimd en inspirerend, zodat er elke dag wat nieuws gemaakt kan worden? Wanneer keukenblad en -kastjes erg vol staan, vindt er stagnatie plaats -zowel wat betreft het eten als het creëren van nieuwe dingen. Je geestelijke input en output komt in het geding.

Is de slaapkamer in harmonie, is deze behaaglijk en naar ieders smaak? Of komen bepaalde dromen niet aan bod en wordt de ziel niet gevoed en uitgedaagd?

De kelder staat voor je verleden, je ongeziene kanten; de zolder voor je toekomstdromen, je helderheid van geest.

Hoe is de staat van je ramen, je deuren, je vloeren, het dak en de plafonds? Kun je lekker zitten in de tuin? Past er nog wat bij in de schuur? Is er veel lawaai van buiten, of inkijk van de buren?

Al deze ruimtes en woningonderdelen staan symbool voor en vertellen ons verhaal.


Het kan dat je er niet toe komt om op te ruimen of de boel in een nieuw verfje te zetten; wat is het dat je tegenhoudt? Waarom krijg je jullie smaken niet gematcht? Komt er niet genoeg bezoek, of lopen mensen juist de deur plat bij je? Hoe kan het dat je je misschien niet thuis voelt in je eigen huis, of zelfs een hekel aan bepaalde ruimtes hebt? Misschien wil het huis je maar niet eigen worden?
Birgit Soubiers

Vervolg

Een analyse kan ingezet worden ter verdieping van een (relatie-)therapie. Er kan ook wat loskomen naar aanleiding van de analyse, iets waarvan je je niet bewust was. Bij de analyse zit standaard één gesprek, maak daar vooral gebruik van.

Mocht je behoefte hebben aan vervolggesprekken, dan kun je dat aangeven.


Stuur voor de tarieven en meer informatie gerust een mail.